Obiectivul general al proiectului, care derivă din conceptele strategiei naționale privind cercetarea științifică şi dezvoltarea tehnologică este creșterea vizibilității și susținerea transferului rezultatelor de cercetare-dezvoltare-inovare.

Obiectivul general este susținut prin:

    -crearea unui mediu stimulativ pentru cercetare fundamentală și aplicativă; 

   –direcționarea activităților de cercetare, dezvoltare și inovare în acord cu nevoile societății, pentru a răspunde cerinței proiectului cu soluții inovative, în acord cu provocările globale şi de o importanță națională și internațională; 

   –dezvoltarea resursei umane implicate în activitățile de cercetare, dezvoltare și inovare într-un factor al progresului științific și al creșterii economice. 

Obiective specifice: 

      OB1. Realizarea și testarea unei instalații pilot autodeplasabile acționate electric destinată recoltării biomasei lacustre.

      OB2. Producerea unui material biologic capabil să genereze un combustibil lichid și/sau gazos și co-produs valorificabil ca inputuri agricole.

      OB3. Elaborarea documentației de implementare a noii tehnologii complexe de recoltare și procesare a biomasei lacustre.

      OB4. Elaborarea raportului privind situația actuală în domeniul tehnologiei de recoltare și procesare a biomasei lacustre.

      OB5. Elaborarea unui plan de comunicare/diseminare și organizare a dezbaterilor naționala și regionale.


ro_RORomână